äitiyttä ihmettelemässä


Torstaisin 11.30-13.30. Kurssipäivät ovat: 7.9., 14.9., 21.9. ja 28.9.2017, yhteensä 4 kertaa.

Kurssin hinta on 75 €.


Yllättikö äitiys? Onko se ihanampaa ja/tai rankempaa kuin olit osannut odottaa? Tuntuuko, että olet kuitenkin yksin uuden äärellä, vaikka ympärillä on ihmisiä?

Kaipaatko paikkaa ja seuraa, jossa voit puhua kaikista äitiyden herättämistä tunteista
luottamuksella hyväksyvässä ilmapiirissä?

Äitiys herättää monenlaisia tunteita ja tunteet voivat lyödä päälle voimalla. Joskus omasta

lapsuudesta nousee muistoja, jotka vaikuttavat äitiyden kokemiseen. Jokainen kokee uuden elämäntilanteen omalla tavallaan. Toiselle helppoa ja mukavaa, toiselle alku voi olla
kivikkoisempi ja vauvatkin ovat erilaisia. Etenkin haastavan tilanteen edessä vertaistuki on
tärkeää. Kun uskaltaa jakaa, voi saada paljon. Monet painivat samojen haasteiden äärellä, mutta niistä ei välttämättä puhuta esim. vauvamuskarin kahvilassa.

Tule mukaan vertaistukiryhmään, jossa on lupa puhua kaikesta, myös negatiivisista tunteista ja kokemuksista niiden iloisten asioiden lisäksi. Puhumme vanhempien, etenkin äidin, jaksamisesta, itsensä ja lapsen hyväksymisestä juuri sellaisena kuin olette, jaamme ajatuksia ja oivalluksia äitiydestä ja vanhemmuudesta. Tapaamiskertojen aiheet:

1. Synnytys, äidiksi tuleminen ja uuden arjen alku, äidin jaksaminen, rentoutushetki

2. Imetys, värityskuvat/piirtäminen/kirjoittaminen

3. Uni ja rutiinit, vauvahieronnan opettelua

4. Tukiverkostot, äidin ja perheen hyvinvointi, musiikkia - omat voimabiisit

Kurssilla on tarjolla on myös välipalaa.


Ryhmä on ensisijaisesti ensimmäisen lapsen saaneille äideille alle 12 kk vauvan kanssa, mutta mukaan voi toki tulla viimeisimmän vauvan kanssa, jos koet tarvetta vertaistuelle.

Vertaistukiryhmän vetäjänä toimii 3 lapsen äiti Terhi Tamminen. Oma äitiyteni alku oli haastava ja tunsin olevani yksin. Sittemmin olen oppinut, että en todellakaan ollut yksin tai epäonnistunut äitinä, vaikka kaikki ei mennytkään kuin kirjoissa. Ja päivääkään en vaihtaisi pois, kaikki lapseni ovat rakkaita ja täydellisiä, mahtavia elämän opettajia. Haluankin jakaa kokemusta, tietoa ja oivalluksia matkan varrelta sinulle, joka vasta aloitat matkaasi äitinä sekä tarjota tilaisuuden tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin naisiin, joiden kanssa voi jakaa arjen ilot ja surut.

Lämpimästi tervetuloa mukaan! ♥

Ilmoittauduthan numeroon 040-581 2801 /Terhi tai sähköpostitse terhinhelmi@gmail.com