Doulapalvelu

Synnytys on perheen ja naisen elämässä ainutlaatuinen kokemus. Sen jättämä jälki säilyy mukana lopun elämää ja siksi on niin merkityksellistä, keitä synnytyksessä on paikalla ja miten he osaavat tukea synnyttäjää.

Doulan eli koulutetun synnytystukihenkilön käyttö synnytyksissä on yleistynyt voimakkaasti viime vuosina. Doulan läsnäolo tarjoaa synnyttäjälle ja puolisolle tutun ja turvallisen tuen synnytyksen ajaksi. Kätilö on useimmiten vieras henkilö ja hän hoitaa useampaa synnytystä yhtä aikaa. Kätilön ollessa synnytyksen asiantuntija, doula on äidin hyvän olon ja rentoutumisen asiantuntija. Tutkimusten mukaan doulan tuki vähentääkin sektiosyntymiä ja lääkkeellisen kivunlievityksen tarvetta. Doulan kanssa synnytys jää useimmiten äidin mieleen positiivisena kokemuksena.


Doulan käyttäminen ei tarkoita luomusynnytystä, vaan hyvän synnytyksen rakennuspalikat määrittelee äiti itse. Doula tutustuu perheeseen etukäteen, tarjoaa laajasti tietoa synnytyksestä ja tukee perhettä heidän päätöksissään. Doulan työn perustana ovat aina perheen omat tarpeet ja toiveet.

Luottamus ja rentous auttavat synnytystä etenemään helpommin ja synnyttäjää saavuttamaan tarvittavan rauhan. Oma puoliso tai läheinen ihminen on monelle synnyttäjälle paras tuki ja turva. Useimmiten doula osallistuu synnytykseen yhdessä isän tai muun kumppanin kanssa ja keskeinen osa doulan työtä onkin myös kumppanin tukeminen ja ohjaaminen siinä, miten hän voi auttaa äitiä. Useimmat kumppanit kokevat doulan läsnäolon hyvin huojentavana.

ORGANIC SPIRITIN DOULATOIMINTA:

Me Organic Spiritin doulat olemme empaattisia ja persoonallisia ammattilaisia. Osaava ammattidoula, joka on turvanasi raskausaikana ja synnytyksen ajan, voi olla yksi elämäsi parhaista sijoituksista. Organic Spiritissä sinua palvelevat seuraavat doulat:

Marjaana Siivola, www.doules.fi

Salla Pyykönen, www.facebook.com/varataivas

Mari Forsberg, www.doulahelsinki.fi

Lotta Rask, www.doulahelsinki.fi

Jenna Moisala www.hoivallus.fi


Kaikkien douliemme palveluunsisältyy aina:

* Raskausaikana 1-2 tapaamista, joissa valmistaudutaan yhdessä tulevaan synnytykseen.

* Yhteydenpito koko raskauden ajan.

* 4 viikon päivystys synnytystäsi varten (LA +- 2 viikkoa).

* Tuki ja läsnäolo synnytyksessä.

* Jälkitapaaminen synnytyksen jälkeen.


Jokaisella doulalla on omia vahvuus alueitaan ja hän voi näiden lisäksi tarjota myös muuta sisältöä tämän doulapalvelun lisäksi. Tarkemmat kuvaukset ja yhteystiedot löytyvät jokaisen doulan omalta kotisivulta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin doulan
työhön ja palveluun liittyen.


Tervetuloa tutustumaan douliin Organic Spiritin doulailtoihin!

Tule mukaan Organic Spiritin doulailtoihin oppimaan lisää doulan merkityksestä
synnytyksessä. Tarjolla teetä, pientä purtavaa ja keskustelua ilman sitoutumisia tai ennakkoilmoittautumisia. Tervetuloa!

Doulaillat ovat yleensä kuukauden ensimmäisenä perjantaina alkaen klo 18.
Iltaan sisältyy lyhyt vaihtuva alustus synnytykseen liittyvistä teemoista, joten olette tervetulleet mukaan myös ihan vain valmistautuaksesi synnytykseen tai jutellaksesi ja vaihtaaksesi ajatuksia, vaikka et juuri nyt etsisikään itsellesi doulaa.