Hoitajat

Terhi Elo

Oman matkani tärkeimmät opettajat ovat olleet 9-ja 16-vuotiaat poikani. Heidän ansiostaan olen tutustunut äitiyden mykistyttäviiin kokemuksiin ja tunteisiin.

Synnytys on voimaannuttanut minua naisena syvällisesti. Minulle luonnollisinta oli valmistautua synnytykseen mahdollisimman hyvin ja kokea tämä ainutlaatuinen tapahtuma vauvani kanssa mahdollisimman luonnollisesti, ilman lääketieteellistä puuttumista. Tätä kokemusta ja tietoa jaan mielelläni eteenpäin.

Ja syntymänsä jälkeen nämä minun ihanat koliikkipoikani opettivat minulle kuinka koliikin voi hoitaa oireettomaksi hieronnan, äidin ruokavalion ja luontaistuotteiden avulla. Onneksi olin opiskellut vauvahieronnan ohjaajaksi jo ennen poikien syntymää. Tätä tietoa jaan mielelläni eteenpäin kaikille vatsaongelmaisten vauvojen vanhemmille!

Olen toiminut hieronta-alalla 21 vuotta, joista 16 vuotta Helsingin Hieronta-Akatemian johtajana ja hieronnan opettajana. Olen peruskoulutukseltani fysioterapeutti ja olen erikoistunut äitiysfysioterapiaan. Lisäksi olen opiskellut akupunktiota, lymfahierontaa, vyöhyketerapiaa, erilaisia energiahoitoja sekä vauva- ja raskaushierontaa. Olen käynyt myös doulakoulutuksen sekä vauvahieronnan ohjaajakoulutuksen. Valmistuin keväällä 2015 EASEL-Ohjaajaksi ja koulutus antaa minulle valmiuksia ohjata tunteiden käsittelyä kehohoitojen ja keskustelun avulla esim. synnytyksen jälkeisen masennksen tai keskenmenon yhteydessä.

Kiinnostukseni luontaisterapioita kohtaan on ollut opintojeni alusta alkaen ja omassa hoitolassani toteutan tätä kokonaisvaltaista näkemystä. Hoidoissa ja ohjauksissa huomioin fyysisen, emotionaalisen ja henkisen olemuspuolemme. Odottavan äidin mieli on tavallista herkemmässä tilassa ja vastaanottavaisempi kuuntelemaan kehon omia viestejä.

Vastaanotan Kirkkonummen Enkelikartanossa. Työni painottuu vauvojen vatsaongelmien hoitoon, lantionpohjan ja erkauman hoitoon sekä synnytysten stimulointiin akupunktiolla ja lempeällä hieronnalla. Lisäksi teen äänimaljahoitoja, rumpuhoitoja sekä enkelihoitoja. Nämä kaikki hoitomuodot sopivat myös raskaanaoleville tai juuri synnyttäneille ja keskittyvät kehon energioiden tasapainottamiseen. Voit tutustua lisää: www.enkelikartano.fi.

Anna Doepel

Olen vuonna 2008 syntyneen pojan ja 2009 syntyneiden kaksostyttöjen sekä 2015 syntyneen pojan äiti. Etenkin viimeinen raskaus oli oikea tutkimusmatka raskauteen, synnytykseen sekä siitä palautumiseen. Äidiksi tuleminen ja siihen kasvaminen on ollut sekä mullistava, että mahtava kokemus ja jokainen heistä on antanut ja opettanut minulle valtavan paljon.

Jooga ja pilates harrastusten myötä kiinnostus omaan kehoon ja hyvinvointiin kasvoi, jonka seurauksena lähdin opiskelemaan hierojaksi. Valmistuin urheiluhierojaksi 2009 ja koulutetuksi hierojaksi vuonna 2012, jonka jälkeen olen suorittanut erilaisia täydennyskursseja, kuten triggerpiste, MET-tekniikka, raskaushieronta, koliikkivauvan hoito sekä intialainen päähieronta . Kiinnostus omaan kehoon on vain kasvanut joten tällä hetkellä opiskelen neljättä eli viimeistä vuotta osteopaatiksi.

Olen ollut innokas joogan ja pilateksen harrastaja vuodesta 2004 lähtien ja olen koulutukseltani STOTT Pilates ohjaaja sekä RYT 200 joogaopettaja. Lisäksi olen kouluttautunut HELLER-konseptin mukaisen synnytyksestä palautuminen ohjaajakoulutuksen ja erikoistunut erkauman ja lantionpohjan ongelmiin.

Minulle on henkilökohtaisesti ollut paljon hyötyä STOTT pilateksestä synnytyksestä palautumiseen. Olen itse kuntoutunut vaikeasta erkaumasta ja saanut apua yliliikkuvuuteeni pilates harjoittelulla ja tätä tietoa jaan kursseillani, Erkauman ja lantionpohjan hoidoissa sekä pilates valmennuksessa.

Joogasta minulla on ollut paljon hyötyä synnytyksessä ja siihen valmistautumisessa. Valitettavasti joogan hyvistä ominaisuuksista huolimatta dynaamisia joogalajeja rakastavana jatkuva suorittaminen sekä vääränlainen asenne johti aikaisemmin selkäkipuihin ja yliliikkuvuuteen. Oma keho on ollutkin paras opettajani ja ymmärrys sekä kunnioitus sitä kohtaan on vuosi vuodelta kasvanut. Tästä johtuen olen kehittänyt aivan omanlaisen tyylin ohjata joogaa, jossa hyödynnän liikeanatomiaa, pilatesta, osteopatiasta saatuja oppeja sekä vuosien kokemusta. Tätä tietoa jaan mielelläni mammajooga-kursseillani. 3 julkaisematonta muutosta

Tuire Salminen

Koen tehtäväkseni inspiroida ja tukea äitejä vanhemmuudessa ja kannustaa kaikkia rohkeasti osallistumaan niille oppitunneille, joita lapset meille joka hetki tarjoavat. Valmistuin fysioterapeutiksi 1995 ja sen jälkeen olen kulkenut monen mutkan kautta takaisin hoitotyöhön. Ohjatessani tietoisen vanhemmuuden kursseja olen huomannut, miten usein me äidit unohdamme itsemme. Maailma vetää meitä huomaamattamme kauas itsestämme ja samalla kauemmas lapsistamme. Hieronta tarjoaa meille yhden mahdollisuuden tulla takaisin kehoon ja muistaa, missä elämä virtaa.

Olen 42-vuotias ja 2004 ja 2008 syntyneiden tyttöjen äiti. Äidiksi kasvaminen oli minulle vaikeaa ja pelottavaa enkä osannut pitää itsestäni huolta. Tämän myöntäminen ja hyväksyminen kesti pitkään ja vei minut suurelle tutkimusmatkalle itseeni. Sillä matkalla olen edelleen. Tiedän, että vanhemmuuteni haasteet ovat kuljettaneet minut siihen, missä nyt olen. Omat kokemukseni sekä erilaiset kurssit, koulutukset ja opettajat ovat valmistaneet ja vahvistaneet minua kokemaan elämän herkkyyttä ja kauneutta sellaisenaan. Nöyrästi ja vastustamatta mitään.

Uskon että kosketus hoitaa kehoa, mieltä, sydäntä ja sielua. Kehon tuntemuksiin keskittyminen hieronnassa on loistava tapa lisätä kehotietoisuutta. Hoitajana kokonaisvaltainen hoito edellyttää minulta aitoa ja hyväksyvää läsnäoloa itselle ja toiselle. Kokemukseni on, että kun olen kosketuksissa itseeni ja omiin tunteisiini ja tarpeisiini, voin aistia paremmin asiakkaan tarpeita hoitotilanteessa. Meditaatio on yksi rakkaimmista työkaluistani ja päivittäinen harjoitukseni muistuttaa minua siitä, kuka olen ja pitää minut lähellä sydäntäni. Lämpimästi tervetuloa hoitoon ja kursseille!

Meiju Aalto

Olen vuonna 2013 syntyneen ihanan pojan äiti. Raskaus ja äidiksi tuleminen olivat minulle uskomattoman voimakkaita kokemuksia, joiden mukana elämän polku muuttui hetkessä uuteen suuntaan. Nyt päivittäin edelleen ihmettelen tuota ihmeellistä olentoa ja seuraan hämmästyneenä kasvun ja kehityksen tahtia! Äitinä oleminen on ihan parasta!

Olen valmistunut urheiluhierojaksi 2004, fysioterapeutiksi 2010 sekä PhysioTraineriksi 2017 (Pt-koulutus fysioterapeuteille). Olen lisäksi erikoistunut äitiysfysioterapiaan. Ennen omaa raskauttani työskentelin erityisesti urheilufysioterapian parissa ja asiakaskuntani koostui hyvin paljon eri palloilulajien edustajista. Olen koko elämäni pelannut koripalloa, joten tämä oli luonteva jatke työelämän puolelle. Itse urheilin hyvin monipuolisesti koko raskauteni ajan ja voin sanoa voineeni täydellisesti koko 9kk. Toivuin myös erittäin hyvin synnytyksestä. Olenkin varma, että fyysinen aktiivisuus oli avainasemassa tähän lopputulokseen. Ammatillinen suunta muuttui kuin varkain lapsen syntymisen myötä ja aloin kiinnostua henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnnista äitiyden saralla. Löysin itseni lisäkouluttautumassa raskaudenaikaiseen hierontaan ja ahmimassa tietoa niin raskauden aikaisesta kuin synnytyksen jälkeisestä liikunnasta. Opiskelin lisää palautumiseen ja vatsalihasten erkaumaan liittyvä tietoa eri kurssien muodossa. Kouluttauduin PhysioTraineriksi, josta on muodostunut minulle suuri intohimo. Siinä pystyn hyödyntämään niin monipuolisesti kaikkea mitä osaan.

Organic Spiritissä teen raskaushierontoja, klassista- ja urheiluhierontaa, synnytyksen jälkeistä hierontaa sekä äitiysfysioterapiaa. Ohjaan myös toiminnallista äiti-vauvajumppaa, jossa lähtökohtana on yksilöllisyys ja turvallisuus, tehokkuutta unohtamatta. PhysioTrainer-valmennukset äideille ovat minulle tällä hetkellä suurin kutsumukseni ja liikunnan positiivista vaikutusta tahdon ilolla viedä äideille eteenpäin.

Yhteystiedot: meiju.aalto@live.com

Anni Stauffer

Olen pienestä pitäen ollut kiinnostunut kehon toiminnasta erilaisten liikuntaharrastusten kautta ja iän myötä kiinnostus on vain kasvanut. Urheiluhierojan opinnot 2010 auttoivat minut alkuun entistä syvemmän kehontoiminnan ymmärtämisen kanssa, josta nopeasti erikoistuin työskentelemään enemmän raskaanaolevien, synnyttäneiden sekä vauvojen parissa. Klassisen osteopatian opinnot, jotka suoritin Osteopatiakoulu Atlaksessa, veivät minut aivan uusille alueille kehon kokonaisvaltaisen hoitamisen kanssa. Osteopatialla voidaan hoitaa hyvin laajasti lähes kaikkia kehon häiriötiloja ja hoito auttaa ylläpitämään kehon luontaista terveyttä. Hoito sopii kaikille ikään katsomatta ja se sovelletaan aina potilaan sen hetkisen tilan mukaan tehtäväksi.

Olen kahden ihanan tytön äiti ja he ovat opettaneet minulle paljon vauvojen ja lasten hoitamisesta. Tämän lisäksi raskausajan haasteet sekä erityisesti äitien palautuminen raskausajasta ja synnytyksestä ovat lähellä sydäntäni, on synnytyksestä sitten kulunut vuosi tai 15 vuotta.

Minut tavoitat numerosta 046-8466279.

Johanna Rinne

Kiinnostuin kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista omien terveysongelmien kautta. Lähdin opiskelemaan kiinalaista lääketiedettä, koska halusin apua itselleni mm. astmaan, migreeniin, vatsavaivoihin, kroonisiin alaselkäkipuihin, joka talvisiin flunssiin ja antibioottikierteisiin sekä siitepölyallergioihin. Vaivojen parannuttua kiinnostuin opiskelemaan lisää kokonaisvaltaista hoitamista ja näitä tietoja ja kokemuksia olen jakanut hoitajana yli kymmenen vuotta.

Olen kahden lapsen äiti ja raskausaika ja synnytykset olivat minulle helppoja ja uskon yli kymmenen vuotisen joogaharrastuksen auttaneen minua niissä paljon. Olen kouluttautunut laaja-alaisesti ja minulla on kiinalaisen lääketieteen akupunktiokoulutus. Sen lisäksi teen shiatsua, jäsenkorjausta ja hierontaa. Hoidan kaikenlaisia vaivoja ja raskausajan ongelmia, synnytyksen jälkeisiä vaivoja ja vauvoja ja lapsia.Minulla on seuraavanlaisia koulutuksia: Shiatsu-ja akupainallusterapeutti, luontaishoitaja, kiinalaisen lääketieteen akupunktiokoulutus, kiinalainen ravinto-oppi, hierojan ammattitutkinto, lasten tuina, vauvahieronnan ohjaajakoulutus, doulakoulutus, kraniosakraaliterapia, reiki 1 ja 2, kalevalainen jäsenkorjaus sekä enkelitulkitsijakoulutus, henkiparannuskoulutus.

Yhteistietoni ovat: rinne.johanna@hotmail.com, puh. 040-741 2288


Terhi Tamminen

Minulla on 3 lasta (poika s. 2006, tyttö s. 2009 ja poika s. 2012). Lapset opettavat meille vanhemmille itsestämme ja elämästä niin paljon. Oma äitiyteni alku oli haastava ja olen saanut matkan varrella oppia todella paljon aistiherkkyydestä ja erityisherkkyydestä. Vauvan itkuisuus voi johtua myös näistä ominaisuuksista. Olen ymmärtänyt myös oman herkkyyteni ja monet asiat elämässäni ovat sitä kautta saaneet uudet mittasuhteet ja olen oppinut olemaan itselleni armollinen.

Haluan auttaa perheitä voimaan paremmin. Etenkin äitien hyvinvointi ja jaksaminen ovat lähellä sydäntäni. Äitiyteen on helppo hukkua. Muiden tarpeet tulevat ensin ja omat tarpeet saavat jäädä. Äitiyttä voi myös suorittaa ja antaa ulkopuolelta tulevien odotusten määrittää, mitä teen, milloin ja miten. Näin minulle kävi. Onneksi tiedostamalla nämä asiat, ne voi muuttaa. Oppia arvostamaan omia tuntemuksiaan ja pitämään huolta omasta jaksamisesta ja hyvinvoinnista.

Olen koulutettu hieroja. Teen klassista ja urheiluhierontaa, raskaushierontaa ja synnytyksen jälkeistä hierontaa, vauvahierontaa ja -ohjausta sekä intialaista päähierontaa.

Pidän myös vanhemman ja leikki-ikäisen yhteistä Iloinen kosketus-hierontakurssia sekä vertaistukiryhmiä Äitiyttä ihmettelemässä ja Elämää herkän lapsen kanssa.

Lisää minusta ja palveluistani www.terhinhelmi.fi

Ajanvaraus ja tiedustelut myös numerosta 040 581 2801 tai terhinhelmi@gmail.com


Janna Rosenqvist

Olen äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan erikoistuva fysioterapeutti ja liikuntalääke- tieteenmaisteri Lundin yliopistosta, josta valmistuin 2015. Lisäksi minulla on Pilates- ohjaajan koulutus. Minulla on pitkä yleisurheilutausta, lajinani pikajuoksu. Äitiyden

myötä kiinnostus lantionpohjaan ja sen toimintahäiriöihin sekä äitiysfysioterapian erityisalaan heräsi. Raskauden aikaiset kehonmuutokset, raskauden ajan ja synnytyksen jälkeinen liikunta, erkauman hoidot, arpikudoksen käsittelyt niin episiotomian kuin sektiosynnytysten jälkeen ja lantionpohjan toimintahäiriöt (virtsan-, ulosteen-, ja ilmankarkailu) ja niiden ennaltaehkäisy ovat lähellä sydäntäni. Niin nuorilla synnyttämättömillä naisilla, kuin iäkkäämmillä naisilla voi olla lantionpohjan lihasten heikentymisestä johtuvaa virtsankarkailua tai lihasten yliaktiivisuudesta johtuvaa lantionpohjan kiputiloja.


Kohtaan asiakkaani lempeästi. Kuuntelen toiveitasi ja tavoitteitasi, ja niiden perusteella rakennamme juuri sinulle sopivan hoitosuunnitelman. Tavoitteiden saavuttamiseksi ja harjoittelun tukena voidaan käyttää niin biopalautetta kuin sähköterapiaa heikentyneiden lihasten stimuloimiseen tai rauhoittamaan rakon toimintaa. Tämän lisäksi teen myös raskausajan ja synnytyksen jälkeistä hierontaa.

Moniammatillinen yhteistyö on minulle erittäin tärkeää ja mieluisaa, jota myös hyödynnän tarpeiden mukaisesti asiakkaiteni parhaaksi.

Lämpimästi tervetuloa vastaanotolleni.

Rakkaudella, Janna

Kielitaito: suomi, ruotsi,englanti ja espanja

Yhteystietoni ovat: janna.rosenqvist@gmail.com, puh. 040-720 2506

Lisätietoja: www.fysiojanna.com