HOITOJEN ESITTELY


Osteopatia
Osteopatia on suositeltava hoitomuoto raskaanaoleville sekä synnytyksen jälkeen erilaisten vaivojen sekä kehon tasapainotuksen apuna. Myös vauvoille ja lapsille osteopatia on hellä, mutta tehokas hoitomuoto. Lue lisää hoidot-päävalikon alta kohdasta osteopatia.


Vauvojen koliikin, refluksin ja vatsavaivojen hoito ja fysioterapia

Vauvan vatsavaivoja, itkuisuutta ja vääntelehtimistä voidaan hoitaa! Hoito pohjautuu intialaiseen vauvahierontaan, fysioterapiaan, vyöhyketerapiaan, akupainantaan sekä kraniosakraaliterapiaan. Vanhemmille ohjataan myös vauvan hierontaa sekä itkuisen vauvan rauhoittamismenetelmiä. Vanhemmat saavat kirjalliset ohjeet hieronnasta ja imettävän äidin ruokavaliosta. Ohjaan tarvittaessa myös kapaloinnin sekä kantoliinan käytön.Äitiyshieronta
Kätilön suorittama, kehoa ja mieltä rentouttava hierontahoito, joka voi sisältää raskaushieronnan lisäksi rebozo-hierontaa, gua sha-hierontaa, kehoa tasapainoittavaa venyttelyä sekä keskustelua raskaudesta ja synnytyksestä.Lantionpohjan ja erkauman fysioterapia

Raskaus ja synnytys (sekä alatie- että sektiosynnytys) venyttävät ja veltostuttavat lantionpohjan- ja vatsalihaksia. Lihasten toimintahäiriöitä voidaan enneltaehkäistä raskausaikana aloitetulla harjoittelulla. Synnytyksen jälkeen viimeistään kannattaa aloittaa hengitysharjoitukset sekä lantionpohjan lihasten vahvistaminen. Lantionpohjan kiputiloja voidaan harjoittelun lisäksi myös hoitaa. Fysioterapeutin yksilöohjauksessa saat turvalliset ohjeet aloittaa lantionpohjan ja mahdollisen vatsalihasten erkauman harjoittamisen ja ohjeet turvallisen liikunnan aloittamiseen.


Lempeä synnytyksen stimulaatiohoito

Synnytyksen käynnistyminen on monen eri tekijän summa: vauvan on oltava valmis syntymään ja sinun kehosi ja mielesi on oltava valmis synnyttämään. Kun olosuhteet ovat oikeat, on sinun hyvän olon ja rakkauden hormonin eli oksitosiini-hormonin tuotannon lisääntyminen ja kehon rentoutuminen merkkejä kohdullesi ja vauvallesi siitä, että synnytyksen on nyt turvallista käynnistyä.

Synnytyksen stimulaatiohoito sisältää rentouttavaa hierontaa, akupisteiden painelua sekä vyöhykkeiden käsittelyä, joiden tarkoitus on stimuloida ja rentouttaa kehoasi sekä vapauttaa sinun omaa oksitosiinihormoniasi. Jos kehosi ja vauvasi ovat valmiita, voi synnytyskäynnistyä.


Synnytyksen stimulointihoito akupunktiolla

Fysioterapeutin tekemään synnytyksen stimuloitihoitoon kuuluu akupunktion lisäksi rentouttavaa hierontaa sekä vyöhykkeiden käsittely.

Raskauden jälkeinen hieronta äidille
Raskaus ja synnytys ovat sekä henkisesti että fyysisesti vaativia kokemuksia. Niiden purkaminen kehosta osaavan kätilön kanssa on turvallista. Myös vauvan kantaminen ja imetys lisäävät usein niskahartiaseudun jännitystä.


Hieronta rentouttaa niin mieltä kuin jännittyneitä lihaksia. Rentoutumisen tunteen lisääntyminen äidillä lisää myös imetystä ylläpitävän oksitosiinihormonin eritystä.

Raskauden jälkeiseen hierontaan voit ottaa vauvasi mukaan. Hoitoon voidaan tarpeen mukaan yhdistää myös imetysohjausta.

Meksikolainen synnytyksen jälkeinen palautumishoito äidille

Meksikolaiseen perinteeseen kuuluu äidin huomioiminen ja hieronta synnytyksen jälkeen. Hieronnassa käytetään erityistä tekniikkaa joka poikkeaa siitä hieronnasta, johon me länsimaissa olemme tottuneet. Meksikossa hierotaan rebozo-huivilla, ja nämä huivit ovat pääosassa myöstässä hoidossa. Hieronta tehdään usein muutamien viikkojen jälkeen synnytyksestä, mutta voidaan toteuttaa myös vuosien tai vuosikymmenien jälkeen siitä, kun nainen on synnyttänyt!

Hoito voi olla ihana tapa siirtyä eteenpäin myös muissa suurissa elämänvaiheissa - aina kun halutaan kääntää elämässä uusi sivu ja jättäävanha taakse toivottaen uuden tervetulleeksi. Tarkoituksena on ikään kuin “sulkea” keho ja palauttaa tuoreen äidin huomio vauvansa lisäksi myös itseensä. Hyvinvoiva äiti - hyvinvoiva vauva.
Hoito tehdään perinteisesti naisporukassa, mutta suosittelen että tulet hoitoon yhdessä sellaisten ihmisten kanssa, jotka haluat mukaasi juhlistamaan naiseutta ja äitiyden voimaa. Yhdessä tärkeiden ihmisten kanssa tehtynä on tässä hoidossa ihmeellinen yhdistävä voima. Läheisesi pääsevät halutessaan mukaan osallistumaan hoitoon. Voit tulla yhdessä yhden henkilön kanssa tai suuremmassa porukassa. Jos niin haluat, voit tietysti tulla hoitoon myös yksin.

Hoitolaan saavuttaessa aloitamme kupilla teetä. Samalla voimme käydä läpi synnytystarinoita, kokemuksia vanhemmuudesta tai muita mielen päällä olevia asioita. Tämän jälkeen teemme itse hierontahoidon, jossa yhteensä seitsemän eri kehon osaa ensin kiristetään ja sitten rentoutetaan huivia käyttäen, samalla auttaen sinua rentoutumaan. Hoito aloitetaan päästä ja päätetään varpaisiin. Opastan tähän lähimmäisesi ja jokainen pääsee halutessaan osallistumaan hoitamiseen.

Äänimaljahoito

Äänimaljahoito on kehoa ja mieltä syvästi rentouttava hoito. Maljojen kaunis sointi saa ääniaaltojen avulla koko kehosi rentoutumaan ja tuottamaan hyvää oloa. Äänimaljahoito on erityisen ihanaa raskausaikana, sillä myös lapsivedessä kelluva vauva tuntee ääniaallot voimakkaina ja rauhoittavina.

Synnytysvalmennus

Lapsen syntymä on usein yksi merkittävimpiä tapahtumia elämässämme. Se on erityinen hetki monellakin tapaa. Kun edessä on jotakin uutta ja tuntematonta, on luonnollista, että siitä haluaa kerätä mahdollisimman paljon tietoa etukäteen, jotta tietää miten valmistautua ja mihin varautua.

Olemme arjessamme tottuneet hallitsemaan ja ennakoimaan paljonkin erilaisia asioita. Siksi synnytys voi joskus tuntua pelottavaltakin, nimittäin synnytyksen aikaisia tapahtumia emme osaa ennustaa etukäteen eikä synnytyksen kulkua voi hallita. Mutta tämän tosiasian hyväksyminen ei tarkoita sitä, etteikö synnytykseen voisi ja kannattaisi valmistautua. On nimittäin monia asioita mihin te voitte yhdessä synnytyskumppanisi kanssa vaikuttaa synnytyksen aikana.

Juuri näihin asioihin keskitymme kaikissa synnytysvalmennuksissa.

Tervetuloa omaan synnytykseesi!

Erilaiset synnytysvalmennuskurssit löydät kohdasta synnytysvalmennusillat ja -kurssit.