HOITOJEN ESITTELY

Olemme erikoistuneet raskaanaolevien sekä synnyttäneiden naisten sekä vauvojen ja lasten hoitoon.

Suurin osa raskausajan ja synnytyksen jälkeisistä vaivoista on hoidettavissa.

Myös vauvojen erilaiset alkutaipaleen vaivat; vatsan vääntelyt, ilmavaivat, nukkumisongelmat, itkuisuus, pulauttelu, ym. on hoidettavissa.

Lämpimästi tervetuloa!


OSTEOPATIA

Osteopatia on tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin erikoistunut hoitoala. Hoito suoritetaan manuaalisesti, eli käsin ja sillä pyritään erilaisia tekniikoita soveltaen poistamaan kiputiloja kehosta. Ihminen on kokonaisuus ja siksi osteopatiassa pyritään kartoittamaan koko kehon tilanne ja hoitamaan ongelmaa mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Kaikki kehon
kudokset ovat yhteydessä toisiinsa ja siitä johtuen kivun aiheuttaja ei aina ole siellä missä kipu on.

Osteopatiassa on laaja valikoima erilaisia hoitotekniikoita, joilla pyritään vaikuttamaan eri kudoksiin. Niillä poistetaan lihasten jännityksiä, lisätään nivelten liikkuvuutta, parannetaan nestekiertoa ja rauhoitetaan ja tasapainotetaan hermoston toimintaa. Laajan hoitotek- niikka valikoiman ansiosta hoito voidaan räätälöidä jokaiseen tilanteeseen sopivaksi ja jokaiselle ihmiselle optimaaliseksi. Osteopaattiset tekniikat ovat hyvin hellävaraisia ja siksi soveltuvat myös vauvoille ja lapsille.

Osteopatia raskauden aikana:
Osteopatian avullavoidaan hoitaa myös raskaana olevan kehon toimintahäiriöitä. Äidin hoitaminen raskauden aikana on samalla myös lapsen hoitamista. Kun äidin kehon toimintahäiriöt hoidetaan, myös sikiölle syntyy paremmat olosuhteet kasvamiseen ja kehittymiseen äidin vatsassa.
Osteopaatti pystyy auttamaan kehoa sopeutumaan paremmin raskauden aikaisiin fyysisiin muutoksiin auttamalla rasitukselle altistuneita niveliä ja lihaksia toimimaan paremmin. Osteopatian avulla voidaan myös normalisoida kehon nestekiertoa ja siten vähentää turvotuksen määrää.

Osteopatiasta voi saada apua esimerkiksi seuraaviin raskausajan tai synnytyksen jälkeisiin vaivoihin:

* Päänsärky ja niskahartiaseudun kiputilat

* Selkäsäryt ja alaselkäkivut

* Unettomuus

* Pahoinvointi, närästys

* Alavatsan kivistys, ummetus

* Lantion alueen kivut

* Iskiasoireet

* Synnytyksen jälkeinen masennus

* Turvotus

On myös suositeltavaa, että äiti sekä vauva tulevat synnytyksen jälkeiseen osteopaattiseen
hoitoon.


Osteopatia lapsille:

Synnytys on lapselle usein todella voimakas kokemus, ja vauvalle voi tulla oireita, joiden yleensä ajatellaan menevän itsestään ohi. Usein niiden taustalla voi olla joku synnytykseen liittyvä trauma, johon voidaan saada helpotusta osteopaattisella hoidolla.

Lapset joutuvat alituiseen kaikenlaisiin ongelmiin. He ovat vilkkaita ja kaatuilevat usein, ja leikit ovat joskus hyvinkin rankkoja. Nämä voivat aiheuttaa lapselle rangan niveliin virheasennon tai kallon luihin ylimääräistä painetta. Lapsilla oireet eivät välttämättä näy heti, sillä keholla on hyvä kyky mukautua vammoihin. Kasvun myötä virheasennot voivat kuitenkin aiheuttaa vakaviakin ongelmia. Alla on lueteltu muutamia yleisiä vauvoilla/lapsilla esiintyviä oireita, joihin osteopaatti pystyyvaikuttamaan.

* Astma ja allergia

* Infektioherkkyys

* Käytöshäiriöt (ADD, ADHD) ja oppimisvaikeudet (dysleksia)

* Näkökyvyn häiriöt

* Onnettomuudet (pyöräily, autokolari, kaatuminen...)

* Päänsärky

* Skolioosi

* Syntymätraumat

* Toistuvat ja krooniset korvatulehdukset

* Yökastelu

Vauvoilla yleiset ongelmat:

* koliikki, "pulauttelu", oksentelu, itkuisuus ja univaikeudet


VAUVOJEN KOLIIKIN, REFLUKSIN JA TOIMINNALLISTEN VATSAVAIVOJEN HOITO JA FYSIOTERAPIA

Vauvan vatsavaivoja, itkuisuutta ja vääntelehtimistä voidaan hoitaa! Hoito pohjautuu intialaiseen vauvahierontaan, fysioterapiaan, vyöhyketerapiaan, akupainantaan sekä kraniosakraaliterapiaan. Vanhemmille ohjataan myös vauvan hierontaa sekä itkuisen vauvan rauhoittamismenetelmiä. Vanhemmat saavat kirjalliset ohjeet hieronnasta ja imettävän äidin ruokavaliosta. Ohjaan tarvittaessa myös kapaloinnin sekä kantoliinan käytön.ÄITIYSHIERONTA
Kätilön suorittama, kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti rentouttava hierontahoito, joka voi sisältää raskaushieronnan lisäksi rebozo-hierontaa, gua sha-hierontaa, kehoa tasapainoittavaa venyttelyä sekä keskustelua raskaudesta ja synnytyksestä. Hoidossa keskitytään myös tarpeen mukaan erilaisten lihasjännitys ja kiputilojen hierontaan. Hoidossa käytetään raskaushierontaan suunniteltuja asentotyynyjä, joilla asiakas tuetaan rentouttavaan kylkimakuu- ja puoli-istuvaan hieronta-asentoon. 90 min hieronta tehdään päästä varpaisiin ja 60 min hieronnassa voit valita itsellesi tärkeimmät kehon alueet, esim. selkä, pakarat/lantio ja jalat.LANTIONPOHJAN JA ERKAUMAN FYSIOTERAPIA / ÄITIYSFYSIOTERAPIA

Raskaus ja synnytys (sekä alatie- että sektiosynnytys) venyttävät ja veltostuttavat lantionpohjan- ja vatsalihaksia. Lihasten toimintahäiriöitä voidaan enneltaehkäistä raskausaikana aloitetulla harjoittelulla. Synnytyksen jälkeen viimeistään kannattaa aloittaa hengitysharjoitukset sekä lantionpohjan lihasten ja syvien vatsalihasten vahvistaminen. Lantionpohjan kiputiloja voidaan harjoittelun lisäksi myös hoitaa. Äitiysysioterapeutin yksilöohjauksessa saat turvalliset ohjeet aloittaa lantionpohjan ja mahdollisen vatsalihasten erkauman harjoittamisen ja ohjeet turvallisen liikunnan aloittamiseen.


LEMPEÄ SYNNYTYKSEN STIMULOINTIHOITO

Synnytyksen käynnistyminen on monen eri tekijän summa: vauvan on oltava valmis syntymään ja sinun kehosi ja mielesi on oltava valmis synnyttämään. Kun olosuhteet ovat oikeat, on sinun hyvän olon ja rakkauden hormonin eli oksitosiini-hormonin tuotannon lisääntyminen ja kehon rentoutuminen merkkejä kohdullesi ja vauvallesi siitä, että synnytyksen on nyt turvallista käynnistyä.

Synnytyksen stimulaatiohoito sisältää rentouttavaa hierontaa, akupisteiden painelua sekä vyöhykkeiden käsittelyä, joiden tarkoitus on stimuloida ja rentouttaa kehoasi sekä vapauttaa sinun omaa oksitosiinihormoniasi. Jos kehosi ja vauvasi ovat valmiita, voi synnytyskäynnistyä.


SYNNYTYKSEN STIMULOINTIHOITO AKUPUNKTIOLLA

Fysioterapeutin tekemään synnytyksen stimuloitihoitoon kuuluu akupunktion lisäksi rentouttavaa hierontaa sekä vyöhykkeiden käsittely.

RASKAUDEN JÄLKEINEN HIERONTA ÄIDILLE
Raskaus ja synnytys ovat sekä henkisesti että fyysisesti vaativia kokemuksia. Niiden purkaminen kehosta osaavan kätilön kanssa on turvallista. Myös vauvan kantaminen ja imetys lisäävät usein niskahartiaseudun jännitystä.


Hieronta rentouttaa niin mieltä kuin jännittyneitä lihaksia. Rentoutumisen tunteen lisääntyminen äidillä lisää myös imetystä ylläpitävän oksitosiinihormonin eritystä.

Raskauden jälkeiseen hierontaan voit ottaa vauvasi mukaan. Hoitoon voidaan tarpeen mukaan yhdistää myös imetysohjausta.

PERÄ- JA PÄÄTARJONNAT

Vauva valitsee kohdussa asentonsa sen mukaan, miten hänellä on parhaiten tilaa olla. Tähän vaikuttaa lihasten erilaiset kireystilat ja kehon tasapaino. Vauva voi eri syistä valita joko perä- tai päätarjonnan ja päätarjonnassakin monia eri pään asentoja. Vauvan asennolla ja kehon tasapainolla voi olla merkittävä rooli vointiisi raskausaikana ja synnytyksen kulkuun.

Emme voi suoraan vaikuttaa vauvan asentoon, mutta voimme kehoa rentouttamalla ja
venyttelemällä eri lihaksia pyrkiä vaikuttamaan näihin kireystiloihin ja kehosi tasapainoon. Näin voimme auttaa vauvaa valitsemaan itse itselleen uuden, ehkä vointisi ja synnytyksen kannalta suotuisamman asennon.

Hoidon aikana räätälöimme juuri sinulle ja vauvallesi sopivan ohjelman, joiden avulla voit tukea kehosi tasapainoa ja vauvan tarjonnan valintaa. Raskausviikon 33 jälkeen voimme myös tunnustella vauvan asentoa kohdussa. Näitä harjoituksia voit itse jatkaa kotona raskausviikkoina 28-35+6 kerran viikossa ja raskausviikon 36 jälkeen jopa joka päivä.

Osteopaattinen hoito on myös loistava lisä tukemaan kehon tasapainoa raskausaikana.

HETKI YHDESSÄ - BELLY MAPPING 90 €/1,5 h

Belly mapping on pieni hetki tutustua uuteen pienokaiseen jo raskausaikana. Siinä pääset tunnustelemaan vauvan asentoa itse vatsan päältä ja lopuksi saat rentouttavan hetken, jolloin maalaan hänet vatsasi iholle kauniiksi kuvaksi.

SYNNYTYKSESTÄ PALAUTTAVA REBOZO-HOITO

Meksikolaiseen perinteeseen kuuluu äidin huomioiminen ja hieronta synnytyksen jälkeen. Hieronnassa käytetään erityistä tekniikkaa joka poikkeaa siitä hieronnasta, johon me länsimaissa olemme tottuneet. Meksikossa hierotaan rebozo-huivilla, ja nämä huivit ovat pääosassa myöstässä hoidossa. Hieronta tehdään usein muutamien viikkojen jälkeen synnytyksestä, mutta voidaan toteuttaa myös vuosien tai vuosikymmenien jälkeen siitä, kun nainen on synnyttänyt!

Hoito voi olla ihana tapa siirtyä eteenpäin myös muissa suurissa elämänvaiheissa - aina kun halutaan kääntää elämässä uusi sivu ja jättäävanha taakse toivottaen uuden tervetulleeksi. Tarkoituksena on ikään kuin “sulkea” keho ja palauttaa tuoreen äidin huomio vauvansa lisäksi myös itseensä. Hyvinvoiva äiti - hyvinvoiva vauva.
Hoito tehdään perinteisesti naisporukassa, mutta suosittelen että tulet hoitoon yhdessä sellaisten ihmisten kanssa, jotka haluat mukaasi juhlistamaan naiseutta ja äitiyden voimaa. Yhdessä tärkeiden ihmisten kanssa tehtynä on tässä hoidossa ihmeellinen yhdistävä voima. Läheisesi pääsevät halutessaan mukaan osallistumaan hoitoon. Voit tulla yhdessä yhden henkilön kanssa tai suuremmassa porukassa. Jos niin haluat, voit tietysti tulla hoitoon myös yksin.

Hoitolaan saavuttaessa aloitamme kupilla teetä. Samalla voimme käydä läpi synnytystarinoita, kokemuksia vanhemmuudesta tai muita mielen päällä olevia asioita. Tämän jälkeen teemme itse hierontahoidon, jossa yhteensä seitsemän eri kehon osaa ensin kiristetään ja sitten rentoutetaan huivia käyttäen, samalla auttaen sinua rentoutumaan. Hoito aloitetaan päästä ja päätetään varpaisiin. Opastan tähän lähimmäisesi ja jokainen pääsee halutessaan osallistumaan hoitamiseen.


SYNNYTYSVALMENNUS

Lapsen syntymä on usein yksi merkittävimpiä tapahtumia elämässämme. Se on erityinen hetki monellakin tapaa. Kun edessä on jotakin uutta ja tuntematonta, on luonnollista, että siitä haluaa kerätä mahdollisimman paljon tietoa etukäteen, jotta tietää miten valmistautua ja mihin varautua.

Olemme arjessamme tottuneet hallitsemaan ja ennakoimaan paljonkin erilaisia asioita. Siksi synnytys voi joskus tuntua pelottavaltakin, nimittäin synnytyksen aikaisia tapahtumia emme osaa ennustaa etukäteen eikä synnytyksen kulkua voi hallita. Mutta tämän tosiasian hyväksyminen ei tarkoita sitä, etteikö synnytykseen voisi ja kannattaisi valmistautua. On nimittäin monia asioita mihin te voitte yhdessä synnytyskumppanisi kanssa vaikuttaa synnytyksen aikana.

Juuri näihin asioihin keskitymme kaikissa synnytysvalmennuksissa.

Tervetuloa omaan synnytykseesi!

Erilaiset synnytysvalmennuskurssit löydät kohdasta synnytysvalmennusillat ja -kurssit.

ÄÄNIMALJAHOITO

Äänimaljahoito on kehoa ja mieltä syvästi rentouttava hoito. Maljojen kaunis sointi saa ääniaaltojen avulla koko kehosi rentoutumaan ja tuottamaan hyvää oloa. Äänimaljahoito on erityisen ihanaa raskausaikana, sillä myös lapsivedessä kelluva vauva tuntee ääniaallot voimakkaina ja rauhoittavina.