KÄTILÖN PALVELUT

Alla olevista voimme yhdessä rakentaa juuri sinulle sopivan kokonaisuuden raskausajan kehonhoitoa, synnytysvalmennusta, synnytyspelon hoitoa, hengitys- ja rentoutusharjoi- tuksia, vauvaan tutustumista Belly mappingin avulla tai vauvahierontaa. Toimipaikkana on joko Turku tai Helsinki. Turun seudulla voimme tavata joko kätilön kotona Portsassa tai oman kotisi turvassa. Helsingissä voimme tavata Organic Spirit -hoitolassa Lauttasaaressa.

Oma synnytykseni -viikonloppukurssi 230 €/pari, 180 €/hlö

Organic Spirit-hoitolassa järjestettävä viikonlopun mittainen synnytysvalmennus
jossa opimme, mitkä asiat vaikuttavat synnytyksen kulkuun ja synnytyskokemukseen ja millä keinoin näihin voi itse vaikuttaa.


Synnytyspelon hoito 60€/h

Joskus synnytys voi jännittää ja tuntua pelottavalta. Silloin voimme yhdessä pysähtyä kuulemaan näitä ajatuksia ja pohtia, mistä ne kertovat. Pelosta löytyy mielestäni usein paljon hyvää, jos sitä pysähtyy tarkastelemaan syvemmin. Tieto, harjoittelu, ymmärrys ja asioiden äärelle pysähtyminen auttaa usen jo paljon. Pelkoa emme voi emmekä halua kokonaan poistaa, mutta uskon että voit oppia ymmärtämään sitä ja elämään sen kanssa.


Synnytyksen jälkeinen synnytyskeskustelu 60€/h

Synnytys voi kokemuksena olla jotakin aivan erilaista, mitä arkielämässä muuten koemme. Se voi olla hyvinkin intiimi ja intensiivinen kokemus. Hyvän synnytyskokemuksen luomiseksi tarvitaan usein monta palaa, jotka loksahtavat paikoilleen. Toisaalta tietoa ja
luottamusta, uskallusta ja heittäytymistä - toisaalta ympäristöä, jossa on hyvä ja turvallinen olla sekä ihmisiä jotka kuulevat, ymmärtävät, tukevat ja kannustavat. Joskus, jos näistä palasista jää jotakin puuttumaan, voi synnytys jäädä mieleen traumaattisena kokemuksena - silloin se voi herättää kaikenlaisia kysymyksiä ja tunteita häpeästä
pelkoon. Nämä tunteet eivät aina herää heti synnytyksen jälkeen, vaan joskus ne voivat jäädä mieleemme tiedostamatta ja herätä henkiin esimerkiksi uuden raskauden myötä. Ei ole harvinaista myöskään se, että aikaisempi vaikea synnytyskokemus vaikuttaa siihen, miten uskallamme tulla raskaaksi uudelleen. Näitä kokemuksia ja ajatuksia on hyvä käydä
läpi ääneen, jotta ne eivät pääsisi vaikuttamaan elämänlaatuusi.


Yksilöllinen synnytykseen valmistautuminen 60€/h


Hengähdä hetki - hengitysharjoituksia ja mielen rentoutusta 60€/h

Kun kehosi raskauden loppupuolella alkaa valmistautua synnytykseen, alkaa se hiljalleen hakea huomiotasi sisäänpäin. Tämän voit huomata väsymyksen tunteena tai tunteena, ettet enää jaksa touhuta kuten ehkä aikaisemmin. Tässä kovassa rytmissä jota elämämme tahdittaa, voi joskus olla vaikea pysähtyä ja kuuntelemaan itseään ja kehoaan.

Ennen synnytystä on hyvä huomata, miten rentoutuminen ja hengittäminen vaikuttaa kehoosi. Nämä kaksi asiaa ovat nimittäin avainasemassa, kun synnytyksesi käynnistyy ja alat tuntea supistuksia. Kun uskallat heittäytyä kehosi tuntemuksiin rentoutuen ja hengittäen, huomaat miten jaksat paremmin ja tuntemuksesi lievittyvät. Näin annat kehollesi tilaa toimia juuri niin, kuin sen kuuluu. Tämä on taito, joka ei aina tule itsellään ja siksi sitä on hyvä harjoitella jo raskausaikana. Tätä voimme tehdä erilaisin hengitys- ja rentoutusharjoituksin. Samalla saat hetken itsellesi, kehollesi ja vauvallesi.

Raskausajan hyvinvointi 60 €/h
Voimme käyttää hyvinvointisi tueksi tarpeidesi mukaan erilaisia menetelmiä, esimerkiksi rebozo -hierontaa, gua sha -hierontaa, akupainantaa, kinesioteippausta tai venytyksiä Spinning Babies -metodein. Näistä voi olla apua esimerkiksi erilaisiin kiputiloihin tai pahoinvointiin sekä myös synnytyksessäsi.

Perä- ja päätarjonnat 60 €/h
Vauva valitsee kohdussa asentonsa sen mukaan, miten hänellä on kohdussa parhaiten tilaa olla. Emme voi suoraan vaikuttaa vauvan asentoon, mutta voimme pyrkiä vaikuttamaan hänen tilaansa kohdussa ja näin auttaa häntä valitsemaan itselleen uuden, ehkä vointisi tai synnytyksesi kannalta suotuisamman asennon.

Hetki yhdessä - Belly mapping 90 €/1,5 h

Belly mapping on pieni hetki tutustua uuteen pienokaiseen jo raskausaikana. Siinä pääset tunnustelemaan vauvan asentoa itse vatsan päältä ja lopuksi saat rentouttavan hetken, jolloin maalaan hänet vatsasi iholle kauniiksi kuvaksi.


Ajanvaraus ja kurssitiedustelut numerosta 046-9645583 tai anna.paul@organicspirit.fi.


Lisätietoja: www.katilonkoti.fi