OSTEOPATIA JA RASKAUSRaskauden aikana naisen keho käy läpi elämänsä suurimmat ryhtimuutokset. Lisäksi sen aikana tapahtuu paljon fyysisiä, henkisiä ja hormonaalisia muutoksia. Osteopaatit ova vuosien ajan hoitaneet kipuja ja särkyjä, jotka aiheutuvat ryhti- ja painonmuutoksista ennen ja jälkeen raskauden.

Lapsen kasvaessa äidin kehon painopiste muuttuu viikko viikolta. Siten myös kehon eri alueet kuormittuvat uudella tavalla aiheuttaen mahdollisia kipuja ja särkyjä.

Osteopatian avulla voidaan hoitaa raskaana olevan kehon toimintahäiriöitä. Äidin hoitaminen raskauden aikana on samalla myös lapsen hoitamista. Kun äidin kehon toimintahäiriöt hoidetaan, myös sikiölle syntyy paremmat olosuhteet kasvaa ja kehittyä äidin vatsassa.

Osteopaatti pystyy auttamaan kehoa sopeutumaan paremmin raskauden aikaisiin fyysisiin muutoksiin auttamalla rasitukselle altistuneita niveliä ja lihaksia toimimaan paremmin. Osteopatian avulla voidaan myös normalisoida kehon nestekiertoa ja siten vähentää turvotuksen määrää.

Osteopatiasta voi saada apua esimerkiksi seuraaviin raskausajan vaivoihin:


-Päänsärky ja niskahartiaseudun kiputilat

-Selkäsäryt ja alaselkäkivut

-Unettomuus

-Pahoinvointi, närästys

-Alavatsan kivistys, ummetus

-Lantion alueen kivut

-Iskiasoireet

-Rannekanava oireyhtymä eli Canalis carpi

-Turvotus

-Perätila

-Synnytyksen stimulaatio


Kehoa on hyvä valmistaa tulevaa synnytystä varten jo raskausaikana. Osteopaattiseen hoitoon voi myös kuulua kotihoito-ohjeita, joilla pyritään helpottamaan tulevan äidin oireita. Jokainen raskaus on ainutlaatuinen. Osteopaatit keskittyvät tulevaan äitiin yksilönä, ottaen huomioon fyysisen tilan lisäksi henkisen ja emotionaalisen tilan.