VAUVAHIERONTAKURSSI


Vauvahierontakurssi vanhemmille

* Tiistaisin 14.8. ja 21.8.2018 klo 11.45-13.15 (yht. 2 kertaa)

Kurssin hinta on 55 €

Vauvahierontakurssi on tarkoitettu n. 4 viikkoa - 10 kuukautta vanhoille vauvoille. Opit kurssilla intialaisen vauvahieronnan, vauvan rauhoittamis- ja rentoutustekniikoita, kantoasentoja, kapaloinnin sekä kantoliinan käytön. Saat paljon tietoa itkuisuuden ja masuvaivojen hoidosta, hieronnan ja vuorovaikutuksen vaikutuksista, hierontaöljyistä,eteerisistä öljyistä, imettävän äidin ruokavaliosta, ym. Kurssin hintaan sisältyy kirjalliset ohjeet hierontareiteistä, kurssilla käytettävät hierontaöljyt sekä teetarjoilu.

KURSSIN SISÄLTÖ:

* Vauvahieronnan vaikutuksia: hengityksen syveneminen, ruuansulatuksen paraneminen, verenkierron vilkastuminen, vaikutus hormoneihin ja hermoston toimintaan.

* Kosketuksen merkitys vauvan kehitykselle. Äidin ja vauvan varhaisvaiheen vuorovaikutuksen tukeminen ja merkitys vauvan kehitykselle.
* Kantamisen edut ja kantoliinan käytännön harjoittelua. Vauvan kantoasentojen harjoittelua ja vauvan motoristen taitojen kehittymisen tukeminen esim. oikeaoppisen kääntymisen harjoittelun avulla.

* Kapalointi. Kapaloinnin edut rauhattoman vauvan nukkumiseen ja kapaloinnin käytännön harjoittelu.

* "Aivojumppa" eli vauvan motoriikan ja resiprokaalisuuden (vuorotahtisuuden) tukeminen erityisen vauvajumpan avulla. Tämä liikesarja on myös ihana opettaa kotona vauvan isälle! Vauvat nauttivat liikkeestä!
* Vauvan vatsakivut, ilmavaivat ja refluksioireet sekä niiden hoito hieronnalla ja ruokavaliolla. Jos vauvallasi on runsaasti vatsaoireita, suosittelen tuomaan hänet yksilöhoitoon, jossa saat myös yksilölliset hoito- ja hierontaohjeet kotiin.
* Hieronnassa käytettävät luomuöljyt sekä turvalliset eteeriset öljyt vatsakipujen, unettomuuden ja levottomuuden apuna. Kurssilla on myös myytävänä öljyjä.
* Käytännössä harjoittelemme koko vauvan hieronnan intialaisen vauvahieronnan metodein ja opettelemme muutamia hyödyllisiä akupainantapisteitä (esim. rauhoittaminen, nukuttaminen, nenän tukkoisuuden hoito, vatsan toimintapisteet, ym.) sekä vyöhyketerapiaa (esim. suolisto, rentoutus, rauhoittaminen)
* Opettelemme kurssilla kantoliinan sidonnan käytännössä toisella tapaamiskerralla.


Ilmoittautuminen: terhi.elo@organicspirit.fi, lisätietoja puh. 040-733 4085/Terhi